Omliggende regio's

IJsseldelta

Nederland in het klein! Dat is de IJsseldelta. Een regio vol verrassingen in de provincie Overijssel. De Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt bieden bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Vaar via een rondje IJsseldelta verder naar watersportplaatsen als Genemuiden en Zwartsluis. En last but not least vindt u in de IJsseldelta een waar Nationaal Landschap dat zich onderscheidt door haar polderlandschap, vergezichten, terpen en kreken.

Vechtdal

De Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar u nog volop ruimte en rust vindt. Een gebied dat zich uitstekend leent voor stevige wandelschoenen en een fiets met picknickmand gevuld met streekproducten.

Salland

Salland is een streek met gezellige dorpen en de oude Hanzestad Deventer, met monumentale boerderijen, statige landhuizen, prachtige havezaten en gerestaureerde molens. Een authentiek stukje Nederland waar het goede bewaard is gebleven met een geheel eigen charme en karakter. In Salland is veel afwisselende natuur: weidse uiterwaarden, een prachtig coulisselandschap en een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden.

Sallandse gemeenten: Raalte, Deventer, Olst-Wijhe, Rijssen-Holten en Hellendoorn.

Twente

Schitterende gekleurde bossen, bevroren beekjes, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden. Het fraaie Twentse coulisselandschap is in het najaar misschien wel op haar mooist. Ontdek het Twentse gastheerschap. U kunt hier heerlijk dwalen en per auto, fiets, of te voet een heerlijke midwintertocht maken en zo de prachtige natuur beleven. Na een dagje genieten is het hoog tijd om op te warmen bij een gezellig haardvuur en aandacht te schenken aan de inwendige mens. De gastvrije Twentse gastronomie staat te popelen om al uw zintuigen culinair uit te dagen.

Zuidwest-Drenthe

Uren struinen door de natuur zonder iemand tegen te komen, een spannende route op de mountainbike fietsen, een bezoek brengen aan een museum of galerie of heerlijk bijkomen in een wellness centre. Drenthe heeft het allemaal, zowel voor een langere vakantie of een dagje uit.